• -3%
PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM

PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

34,42 zł
33,39 zł Zaoszczędź 3%
Brutto
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmola...
Ilość

Jest w magazynie

 

Szybka wysyłka | Wysyłka w ciągu 24h (dni robocze)

 

Sposoby płatności | Przelew bankowy, Przelewy24, PayPal, Pobranie

 

Masz pytanie? | Zadzwnoń tel: 510-633-315

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYch, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW

BP_13195
5907709953376

Arkusz danych

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Nie ma
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany termin przydatności
60 dni
Kod CN
13022010
Masa netto
150 g

Polecane z tej kategorii

(10 produktów z tej kategorii)