• -3%
ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

6,84 zł
6,63 zł Zaoszczędź 3%
Brutto
Ilość

Jest w magazynie

 

Szybka wysyłka | Wysyłka w ciągu 24h (dni robocze)

 

Sposoby płatności | Przelew bankowy, Przelewy24, PayPal, Pobranie

 

Masz pytanie? | Zadzwnoń tel: 510-633-315

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Środek żelujący do żywności.
22 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku. 

UWAGI

Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie). 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać zawartość torebki i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać  300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 866kJ / 205 kcal;
Tłuszcz: < 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g;
Węglowodany: 50,0 g;
w tym cukry: 2,5 g;
Błonnik: 8,3 g;
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać migdały, gorczycę, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD

BP_147
4005394284179

Arkusz danych

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Kraj producenta
Niemcy
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
360 dni
Kod CN
21069098
Masa netto
22 g

Polecane z tej kategorii

(8 produktów z tej kategorii)