PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM
Szybka wysyłka | Wysyłka w ciągu 24h (dni robocze)
Sposoby płatności | Przelew bankowy, Przelewy24, PayPal, Pobranie
Masz pytanie? | Zadzwnoń tel: 534-098-400
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent - nazwa i adres:BATOM.PL JóZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKóW
Arkusz danych
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Nie ma
- Wegański
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Kraj producenta
- Polska
Polecane z tej kategorii
(10 produktów z tej kategorii)