• -3%
PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM

PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM

3,38 zł
3,28 zł Zaoszczędź 3%
Brutto
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmola...
Ilość

Jest w magazynie

 

Szybka wysyłka | Wysyłka w ciągu 24h (dni robocze)

 

Sposoby płatności | Przelew bankowy, Przelewy24, PayPal, Pobranie

 

Masz pytanie? | Zadzwnoń tel: 534-098-400

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100% 

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent - nazwa i adres:
BATOM.PL JóZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKóW

BP_13196
5907709950856

Arkusz danych

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Nie ma
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Kraj producenta
Polska

Polecane z tej kategorii

(10 produktów z tej kategorii)